En Rumänsk Prinsessas Nya Liv

Berättelsen om vår lilla Tyra, som föddes i Rumänien som gatuhund. Nu lever hon i trygghet i Sverige, och det här är hennes liv..

Triggade kylan igång det?

Publicerad 2014-01-12 22:00:37 i Allmänt,

Nu tar vi nya tag med bloggen efter alla ledigheter och hoppas att ni vill följa med :)
 
Här har vi äntligen fått snö och kyla, till allas stora lycka, inte minst vovvarnas!
Men i samband med det märkte vi också att det triggade igång ett beteende hos Tyra som vi inte sett på ett tag.
Efter att hon hade varit ute och lekt i snön för första gången, i fredags, tog det bara nån timme innan vi märkte hur hennes matvaktarinstikt kom tillbaka. Hon lät inte Ellen komma i närheten av nåt gott som låg på bordet, och när barnen åt kvällsmat låg hon klistrad vid dom ifall att nåt skulle ramla ner, självklart med ett öga på Ellen hela tiden.
När det var dags att gå ut och kissa på kvällen hade hon stenkoll på ytterdörren, och när hon kände sej klar sprang hon upp på trappen och väntade på att bli insläppt.
 
Jag gissar att det här är nåt som sitter kvar sen hennes tid i Rumänien, där hon bodde ute under vintern och inte hade mat i överflöd direkt.
 
Med tiden hoppas jag att det kommer avta, men just nu får hon lite extra godsaker bara för att visa att det inte är nån brist på mat..
 
Vad tror ni? Och framförallt ni som har Rumäner, har ni också märkt av det här?
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Emilia & Strike

Publicerad 2014-01-13 07:30:27

Det är möjligt att hon associerar snö och kyla till matbrist och därför kom hennes resursförsvar upp när hon såg att det var vinter igen. Hur länge har du haft henne? Är det första vintern?

Tycker det låter bra att jobba på tilliten däremot skulle jag inte låta henne ha saker hon kan vakta framme där den andra hunden kan dyka upp när som helst utan skulle styra det hela med att avgränsa hundarna när de får nåt gott att tugga på.
Sen kan man gradvis bli av med det som avgränsar när man känner att hon kan slappna av med saker och ting igen.

Lycka till!

Svar: Vi har haft henne sen mars förra året, så det första gången som det är så kallt som nu under tiden hon har bott hos oss.Hon får inte ha saker framme när vi inte är med, utan enbart när vi är i närheten :)
Dom får aldrig godsaker i närheten av varandra, det funkar inte ännu.

Tack! :)
enrumanskprinsessa.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Kontakt: [email protected]

DogBox 10% Rabatt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela